Skip to main content.

A photo collection by Desenio

Help de Blue Marine Foundation

De schoonheid en diversiteit van de oceanen kunnen binnenkort voor altijd verdwenen zijn. Maar met elkaar kunnen we het tij keren. Onze toekomst hangt ervan af.

”Een gezonde oceaan is van vitaal belang voor het behoud van een stabiel klimaat.“
Blue Marine Foundation

HET VERHAAL

"Stel je voor dat je aan de waterlijn staat. Het water is helderblauw, de glinsterende zon hypnotiseert. Maar onder het oppervlak van deze uitgestrekte oceaan vind je niet wat je verwacht. Stel je voor dat al het leven in de zee verdwenen is. De vissen zijn nergens te bekennen. Zelfs mariene planten zoals zeewier en zeegras zijn er niet meer. Het op grote schaal uitsterven van al het mariene leven klinkt eng, maar helaas kan dit onze toekomst zijn en gebeurt het nu al."

Wat gebeurt er met de oceanen?

De bedreigingen waarmee onze oceanen worden geconfronteerd zijn niet nieuw. Ze bestaan al lange tijd en escaleren snel. 90% van de wilde visbestanden wordt overbevist of volledig geëxploiteerd, wat een ravage aanricht aan de mariene ecologie. Wanneer één vissoort overbevist wordt, volgt een gigantische kettingreactie. Het weghalen van de populatie volwassen vissen door de commerciële visserij vermindert de reproductiecapaciteit, wat betekent dat soorten langzaam maar zeker uitsterven. In de afgelopen 50 jaar is het aantal overbeviste vissoorten wereldwijd verdrievoudigd.

Waarom is dat een probleem?

Onze oceanen leveren ons niet alleen voedsel en werk, het zeeleven is ook verantwoordelijk voor de productie van de helft van onze zuurstof en het absorberen van bijna de helft van de CO2 in de wereld. Een grote walvis accumuleert gemiddeld 33 ton CO2 in 60 jaar, terwijl een boom in dezelfde periode slechts 1,3 ton absorbeert. Ons leven is letterlijk afhankelijk van het leven in de oceaan.

Hoe kunnen we het tij keren?

Beschermde mariene gebieden en duurzame visserij redden niet alleen de oceanen, ze veranderen onze toekomst. Om die reden heeft Desenio ervoor gekozen om samen te werken met de Blue Marine Foundation (BLUE) in haar missie om de oceanen te beschermen. BLUE als liefdadigheidsorganisatie maakt een verschil door mariene reservaten te creëren, duurzame visserijmodellen op te zetten en vitale mariene habitats te herstellen. Ze werken daarnaast ook onvermoeibaar aan het vergroten van de bewustwording over deze kwesties en het beïnvloeden van besluitvormers. Met onze collectie Art for Oceans willen we BLUE helpen om de aandacht te vestigen op de crisis in de oceanen en een oplossing steunen die het leven en de schoonheid onder het oppervlak van de oceaan bewaart. Door posters van Desenio te kopen help je ons met een kwestie die de toekomst van het leven op aarde zal maken of breken.

72 Procent van onze planeet is water

Ter ondersteuning van de Blue Marine Foundation heeft Desenio Design Studio een collectie van 26 posters gecreëerd, die een hulde brengen aan het leven in en de schoonheid van onze oceanen. Doe zoals wij en werk aan een kwestie die van vitaal belang is voor de toekomst van het leven op aarde.

Art For Oceans - ocean art by Desenio ter ondersteuning van de Blue Marine Foundation

Art for Oceans is een collectie gemaakt door Desenio Design Studio ter ondersteuning van de Blue Marine Foundation, een liefdadigheidsinstelling met de missie om onze oceanen te beschermen. De toekomst van de oceanen op onze planeet, die momenteel wordt bedreigd door overbevissing, blekend koraal en nog veel meer, is afhankelijk van hoe wij, mensen, reageren.

Heb je ooit op een strand gestaan met de oceaan voor je en voelde je je overweldigd door het uitzicht? Of heb je gesnorkeld tussen koraalriffen en was je diep onder de indruk van al het leven daar? Binnenkort is dat wellicht niet meer mogelijk. Onze oceanen staan op het punt onder te gaan en om te overleven hebben ze onze hulp nodig. Door de oceanen te helpen, helpen we niet alleen de natuur die er leeft, we garanderen ook de toekomst van de mensheid. Voortzetting van overbevissing, uitstoot en dergelijke zal onvermijdelijk leiden tot de dood van onze oceanen.

In samenwerking met en ter ondersteuning van Blue Marine Foundation creëerde Desenio Design Studio een prachtige collectie ocean art. Met foto's, teksten en grafische ontwerpen benadrukt deze collectie de schoonheid en het belang van de oceanen. We moeten allemaal in actie komen opdat zij kunnen herstellen en overleven. Wanneer je posters koopt uit onze Art for Oceans collectie ondersteun je deze zaak en help je een verschil te maken.