Skip to main content.

Julia Hallström Hjort

Posters

Julia studeerde medicijnen en psychologie, maar door haar chronische pijn richtte ze zich op haar kunstwerken, die een grote rol speelden bij haar revalidatie.

Ze probeert kunst te maken die een gevoel van rust en vrede uitstraalt, vaak met neutrale of gedempte kleuren. Ze begint met een handgemaakte foto en bewerkt het kunstwerk vervolgens digitaal tot een afgewerkt resultaat.

Als liefhebster van de Noordse natuur krijgt Julia vaak inspiratie tijdens wandelingen, waarbij ze vaak de drang voelt om kunst te maken na het zien van een bepaalde vorm of kleurencombinatie.

Posters met illustraties van Julia Hallström Hjort

Julia Hallström Hjort is een kunstenares, illustrator en filmontwerper uit Zweden. Ze heeft altijd genoten van tekenen en schilderen en kan niet echt een bepaald kunsttype kiezen, omdat ze liever verschillende technieken, materialen en motieven uitprobeert - van abstracte acrylverfschilderijen tot realistische olieverfschilderijen en portretten in potlood en aquarel. Voor Julia kan kunst krachtig en emotioneel geladen zijn met een diepere betekenis, maar het kan ook simpelweg bestaan als iets moois dat de kijker en de kamer vreugde, kleur en gevoel geeft. Ontdek haar kunst in deze collectie!