Skip to main content.

Kate Birch

Posters

Een echtscheiding na 23 jaar huwelijk bracht Kate ertoe om haar serie 'painting a day' te maken, als een manier om zichzelf te ondersteunen. Nadat ze haar kunstwerken op Instagram had gepost, begon het aantal volgers te groeien en begon ze haar schilderijen over de hele wereld te verkopen.

Kate's schilderijen zijn voornamelijk stillevens en landschappen, en veranderen op het eerste oog gewone voorwerpen in op zichzelf staande kunstwerken.

"De afgelopen jaren heb ik mijn dagelijkse werk op social media gedeeld en ben ik me gaan realiseren hoe belangrijk deze objecten kunnen zijn voor mensen. Deze kleine voorwerpen bevatten vaak de verhalen die ons leven vormen en verbinden ons met elkaar en met ons verleden."

Kate Birch posters

Kate Birch, gevestigd in Utah, groeide op met een liefde voor kunst en creativiteit. Dankzij een professor die haar aanmoedigde om een major te volgen in schilderen en tekenen, begon ze te werken aan het nastreven van kunst als carrière. Gelukkig voor ons heeft haar werk zich wereldwijd verspreid dankzij social media en is ze ook te zien in verschillende films, TV-programma's en in grote winkels in de VS.

Haar favoriete kunstmedium is gouache en ze schildert voornamelijk stillevens en landschappen. Ze vindt vrijwel overal inspiratie en schildert daarom meestal alledaagse voorwerpen zoals een stuk fruit, een snoepje of een schaduwpunt. Haar schilderijen zijn meestal klein, omdat ze het leuk vindt ze snel te kunnen maken, en als ze niet teveel hoeft te focussen op eventuele fouten. Ze schildert en gaat gewoon verder! Wat ook uniek is aan Kate, is dat ze elke dag een nieuw schilderij schildert dat ze deelt met haar volgers op social media. Laat je inspireren en bekijk haar postercollectie bij Desenio!