Skip to main content.

Thao Courtial

Posters

Zodra ze oud genoeg was, begon Thao Courtial foto's te maken met de camera van haar vader.

"Het was voor mij duidelijk dat dit mijn manier zou zijn om mezelf uit te drukken en de wereld opnieuw te interpreteren", zegt ze.

Thao begon foto's te maken van haar reizen om te bewaren als herinneringen, maar vond al snel dat ze meer wilde. Haar fotokunst posters vangen de magie van de wereld waarin we leven.

"Ik reis licht en met heel weinig apparatuur. Ik heb mijn camera en twee lenzen, een 50 mm en een 35 mm. Voor elke bestemming creëer ik een 'mental mood board' door me af te vragen hoe het land me inspireert en hoe ik me daar voelde. Dan zoek ik naar het juiste licht en zet ik mijn kleuren zoals een schilder dat zou doen", zegt ze.

Fotoposters van Thao Courtial

Thao Courtial is een reis- en landschapsfotograaf die momenteel gevestigd is in Toulouse, Frankrijk. Thao ontdekt al vroeg nieuwe landen en culturen en is altijd gefascineerd geweest door het onbekende. Toen ze oud genoeg was om te begrijpen hoe de camera van haar vader werkte, was het voor haar duidelijk dat dit haar manier zou zijn om zichzelf uit te drukken en de wereld opnieuw te interpreteren.

Op de vraag wat haar inspireert antwoordt ze: "Met haar oneindige vormen en kleuren is de natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ik ben ook gefascineerd door kunst, vooral schilderijen, design en architectuur."

De fotokunst van Thao Courtials nodigt de kijker uit om een stapje terug te doen en de kunst te bewonderen. Droom weg en ontdek foto's met exotische klimaten, zoals blauw kristalhelder water, prachtige berglandschappen, coole gebouwen en exotische vegetatie. Vind je nieuwe fotokunst van Thao Courtial op Desenio!